۱۰.۱.۰۰

دستکم ۵ تجمع اعتراضی به غقد قرار داد ایران و چین برگزار شد

طی روز گذشته و امروز سه‌شنبه ۱۰ فروردین، شماری از شهروندان معترض به عقد قراردادی بین ایران و چین در نقاط مختلف ایران از جمله مقابل ساختمان مجلس و سفارت چین در تهران، مقابل ساختمان استانداری البرز در کرج و مقابل ساختمان استانداری گیلان در رشت و گروهی از کارگران شهرداری چرام در مقابل ساختمان شهرداری این شهر در تجمعاتی اعتراضی خواستار رسیدگی به مطالباتشان شدند.


به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، طی روز گذشته و امروز سه‌شنبه ۱۰ فروردین ۱۴۰۰، شهروندان در نقاط مختلف ایران از جمله مقابل ساختمان مجلس و سفارت چین در تهران، مقابل ساختمان استانداری البرز در کرج و مقابل ساختمان استانداری گیلان در رشت دست به تجمعاتی اعتراضی زدند.

تجمع این شهروندان در اعتراض به عقد قراردادی با محتوای پنهان بین ایران و چین موسوم به “برنامه همکاری‌های جامع ایران و چین” صورت گرفته است.

شهروندان در این تجمعات با سر دادن شعارهایی از جمله “میجنگیم میمیریم ایران و پس میگیریم”، “ایران فروشی نیست” و “تا فسخ قرارداد هر روز همینجا” نسبت به امضای این قرارداد اعتراض کردند.




۹.۱.۰۰

اصل ۱۵۳ قانون اساسی

هر گونه قرار داد که موجب سلطه ی بیگانه بر منابع طبیعی،اقتصادی، فرهنگ،ارتش و دیگر شوون کشور گردد.

.

.

ممنوع است.

#فروش ایران به چین

# نه به جمهوری اسلامی

نامه فعالان رسانه‌ای به روحانی برای آزادی امیرعباس دهباشی‌نژاد، خبرنگار بوشهری

 شماری از روزنامه‌نگاران و فعالان رسانه‌ای در نامه‌ای به رئیس جمهور ایران، خواستار آزادی امیرعباس دهباشی‌نژاد، خبرنگار بوشهری شدند.

به گزارش خبرگزاری هرانا، آقای دهباشی‌نژاد با شکایت استانداری بوشهر و معاون عمرانی او، اواخر مهرماه ۹۹ بابت اتهام «نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی» به ۲۱ ماه حبس و از بابت اتهام «توهین به مقامات و مامورین دولت» به تحمل ۳۰ ضربه شلاق محکوم شده بود.

بنا بر این گزارش این حکم در تاریخ ۱۲ اسفندماه ۹۹، بدون تشکیل جلسه عینا به تایید دادگاه تجدیدنظر استان بوشهر رسیده و روز ۲۷ اسفندماه آقای دهباشی نژاد بازداشت و با خودروی استانداری جهت تحمل دوران محکومیت به زندان بوشهر منتقل شده است.

در نامه ای که سایت خبری عصر ایران روز یک‌شنبه، هشتم فروردین ماه از سوی شماری از روزنامه‌نگاران و فعالان رسانه‌ای، سیاسی و مدنی بوشهر خطاب به رئیس جمهور ایران منتشر شده آمده است که بنا بر «ادعاهای مکرر» حسن روحانی مبنی بر منع اعضا و مدیران دولتی از شکایت شهروندان، فعالان اجتماعی و روزنامه‌نگاران از او خواسته شده تا زمینه آزادی آقای دهباشی‌نژاد فراهم شود.

پیشتر روابط عمومی استانداری بوشهر در واکنش به انتقادها از بازداست این خبرنگار در بیانیه‌ای خبرنگار بودن آقای دهباشی‌نژاد را رد و اعلام کرده بود که بازداشت او به دلیل «توهین و افترا به مسئولان استان بوشهر» صورت گرفته است.

امیرعباس دهباشی‌نژاد در نامه روزنامه‌نگاران و فعالان رسانه‌ای به روحانی به عنوان «سردبیر مجله همشاگردی»، «برنامه‌ساز خبری بوشهری» و مدیر کانال خبری «بینامدیا» معرفی شده است.

بنابر گزارش‌ها بازداشت آقای دهباشی‌نژاد در پی انتشار یادداشت انتقادآمیز از معاون عمرانی استانداری بوشهر صورت گرفته است

۸.۱.۰۰

بی کفایتی در نگهداری از میراث فرهنگی کشور

 

یک هفته پس از شلیک هشت توپ مشقی پای برج آزادی به مناسبت تحویل سال نو، اخباری از عدم هماهنگی با مدیران و متولیان این برج تاریخی برای برگزاری این مراسم و آسیب دیدن این بنای تاریخی، «احتمالاً» به خاطر این شلیک‌ها، منتشر شده است.

خبرگزاری ایسنا روز یک‌شنبه، هشتم فروردین در گزارشی که دقایقی پس از انتشار آن را از خروجی سایت برداشته است، به نقل از حمید خاکباز، مدیر اجرایی مجموعه برج آزادی آورده بود که این مراسم بدون هماهنگی با مجموعه فرهنگی هنری برج آزادی و بنیاد رودکی (متولی برج آزادی) و اطلاع مدیران آن انجام شده است.

بنا به گزارش خبرگزاری‌های داخلی، مسئولان برج آزادی در توری که برای خبرنگاران برگزار کرده‌اند در طبقه آخر برج و در حاشیه پنجره‌های ضلع غربی یعنی در امتداد محلی که توپ‌ها که به بام منتهی می‌شود، ترک‌های تازه‌ای را نشان داده‌اند که احتمال می‌رود ناشی از ارتعاشات شلیک توپ‌ها باشد.

روز شنبه، ۳۰ اسفند ۹۹ در لحظه تحویل سال، ارتش هشت توپ مشقی را پای برج آزادی تهران شلیک کرد، این در حالی است که به گفته مسئولان این برج، این مجموعه در آن روز تعطیل بوده و هیچ‌کسی داخل آن حضور نداشته است.

به گفته مدیران برج آزادی این مراسم تنها با هماهنگی شهرداری به عنوان متولی فضای سبز اطراف برج آزادی انجام شده و مدیریت این مجموعه در جریان برگزاری این مراسم نبوده است.

تاکنون برآوردی از خسارات احتمالی به برج آزادی پس از اجرای این مراسم صورت نگرفته و مسئولان شهرداری و وزارت میراث فرهنگی واکنشی به اخبار منتشرشده نشان نداده‌اند.

برج آزادی تهران که پیش از انقلاب ۵۷ به نام «برج شهیاد» شناخته می‌شد، در سال ۱۳۴۹ به عنوان نماد «ایران مدرن» و برای یادبود جشن‌های ۲۵۰۰ ساله شاهنشاهی ایران ساخته شد و در اسفند ۱۳۵۳ به‌ عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید.

در سال‌های گذشته انتقادهای بسیاری درباره نحوه نگهداشت این بنای تاریخی مطرح شده است، از جمله شیوه آبیاری چمن‌های اطراف این برج و عدم رسیدگی به نفوذ آب به داخل بنا، بخش‌های زیادی از آن را دچار نم‌زدگی، شوره و ریزش کرده است.

دستیار ظریف: انتشار سند همکاری ایران و چین «الزام قانونی ندارد»

 

در پی افزایش انتقادات از عدم انتشار متن سند همکاری ایران و چین، دستیار وزیر امور خارجه ایران در امور آسیا و اقیانوسیه با انتشار توئیتی گفت که «سند همکاری ایران و چین ماهیت قرارداد یا موافقتنامه ندارد» و انتشار آن «الزام قانونی ندارد».

رضا زبیب همچنین دربارهٔ علت عدم انتشار و آگاهی‌رسانی از مفاد سند امضا شده نیز مدعی شد انتشار اسناد غیرتعهدآور «چندان متداول نیست».

اظهارات وی در حالی بیان می‌شود که انتشار سند نقشه راه همکاری میان کشورها که معمولاً کلیاتی از علایق طرفین به گسترش روابط است، امری کاملاً معمول است و تنها متن اصلی تفاهم‌نامه یا مفاد کامل قرارداد است که جنبه محرمانه دارد و کشورها و شرکت‌ها از علنی کردن آن خودداری می‌کنند.

آقای زبیب در ادامه گفت این سند صرفاً یک نقشه راه و چارچوب روابط بلند مدت است: «بنابراین، اصولاً امتیازی مبادله نشده و لذا جای نگرانی از ناحیه آنچه غربی‌ها تله بدهکاری می‌گویند و سریلانکا را مثال می‌زنند، وجود ندارد».

هنوز هیچ منبع رسمی از مفاد سند همکاری امضا شده پرده برنداشته است، اما پارسال نیویورک‌تایمز گزارش داده بود که هدف از سند همکاری ۲۵ ساله، جذب ۴۰۰ میلیارد دلار سرمایه چینی به ایران در مقابل دریافت نفت است. بر اساس آمارهای بین‌المللی، چین از سال ۲۰۰۵ تا ۲۰۲۰ کمی بیش از ۲ تریلیون دلار در کشورهای خارجی سرمایه‌گذاری کرده و رقمی که روزنامه نیویورک‌تایمز مطرح کرده بسیار چشمگیر است.

آقای زبیب دربارهٔ چشم‌انداز سند همکاری گفت که سود فوری چنین سندی، تنوع‌بخشی به گزینه‌های ملی‌بین‌المللی و سپس تبدیل به قراردادهای اجرایی است.

وی گفت ظرفیت چنین سندی، امضای ده‌ها و بلکه صدها قرارداد است.

۷.۱.۰۰

فقدان ایمنی کار؛ مرگ یک پاکبان

 روز سه شنبه ۳ فروردین‌ماه، در سایه فقدان ایمنی محیط و شرایط کار، یک پاکبان در شهرستان تبریز دچار حادثه شد و دیروز در اثر شدت جراحات وارده جان خود را از دست داد. ایران در زمینه رعایت مسائل ایمنی کار در میان کشورهای جهان رتبه ۱۰۲ را به خود اختصاص داده ‌که رتبه بسیار پایینی است.

دیروز جمعه ۶ فروردین ۱۴۰۰، یک پاکبان در شهرستان تبریز که پیشتر دچار حادثه شده بود، جان باخت.

بر اساس این گزارش، این کارگر صبح روز سه‌شنبه ۳ فروردین‌ماه در میدان آذربایجان بر اثر تصادف شدید دچار خونریزی مغزی شده بود.

کارگر مذکور پس از سه روز ماندن در کما در بیمارستان عالی نسب تبریز، جانش را از دست داد.

این پاکبان دارای ۲ فرزند و جزو نیروهای خدماتی شهرداری منطقه ۴ تبریز بود.

بازداشت شهروند اهل ارومیه توسط نیروهای امنیتی

 آیدین مرادخانی، شهروند اهل ارومیه و از اعضای سازمان پژوهشگران کشور، صبح روز پنج‌شنبه ۵ فروردین‌ماه توسط نیروهای امنیتی در منزل خود بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد. ماموران در زمان بازداشت لوازم شخصی این شهروند همچون کیس کامپیوتر، تلفن همراه و مدال‌های مرتبط با مسابقات علمی وی را ضبط کرده و با خود بردند.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، ساعت ۱۰ صبح روز پنج‌شنبه ۵ فروردین‌ماه ۱۴۰۰، آیدین مرادخانی، شهروند اهل ارومیه و از اعضای سازمان پژوهشگران کشور توسط نیروهای امنیتی در منزل خود بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.

ماموران در زمان بازداشت لوازم شخصی این شهروند همچون کیس کامپیوتر، تلفن همراه و مدال‌های مرتبط با مسابقات علمی وی را ضبط کرده و با خود برده‌اند.

به دنبال مراجعه خانواده آقای مرادخانی جهت پیگیری وضعیت فرزندشان، روز جاری نیروهای امنیتی پدر آقای مرادخانی را به صورت تلفنی به ستاد خبری اداره اطلاعات ارومیه احضار کرده‌اند. به گفته یک منبع نزدیک به خانواده آقای مرادخانی، پدر آیدین مرادخانی در خصوص روابط فرزندش مورد بازجویی قرار گرفته است.

تا زمان تنظیم این گزارش از دلایل بازداشت، اتهامات مطروحه و محل نگهداری آقای مرادخانی اطلاعی در دست نیست.

تداوم بازداشت محمد ایران نژاد و بی خبری از وی

 محمد ایران نژاد، شهروند ساکن تهران با گذشت بیش از یک ماه از زمان دستگیری کماکان در بازداشت به سر می برد. آقای ایران نژاد در تاریخ ۴ اسفندماه توسط نیروهای امنیتی در تهران بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امروز شنبه ۷ فروردین ۱۴۰۰، محمد ایران نژاد، شهروند ساکن تهران با گذشت بیش از یک ماه از زمان دستگیری کماکان در بازداشت به سر می برد.

پیگیری خانواده آقای ایران نژاد برای اطلاع از وضعیت و اتهامات وی در مراجعه به دادسرای زندان اوین بی نتیجه بوده و دادیار کل زندانیان سیاسی از محل نگهداری آقای ایران نژاد اظهار بی اطلاعی کرده و گفته نام او در سیستم زندان اوین ثبت نشده است.

محمد ایران نژاد در تاریخ ۴ اسفندماه ۹۹، توسط نیروهای امنیتی در تهران بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.

بازداشت آقای ایران نژاد در فروشگاه کتاب وی صورت گرفته و نیروهای امنیتی در زمان بازداشت، تعدادی از کتب فروشگاه و همچنین تلفن همراه تعدادی از مشتریان فروشگاه را نیز ضبط کردند.

۶.۱.۰۰

سایه ی طوفان نمک بالای سر تهران


وب‌سایت جماران ضمن انتشار عکس‌هایی از دریاچه نمک «حوض سلطان» نوشت که این دریاچه تبدیل به کانون گرد و غبار شده و در صورت خشک شدن کامل آن طوفان نمک تهران را تهدید می‌کند. این دریاچه در ۴۰ کیلومتری شمال قم و ۸۵ کیلومتری جنوب تهران قرار دارد


 

تأثیر جنگ بر اقلیت‌های دینی سوریه

 


خودش را «تونی» معرفی می‌کرد؛ در چشمانش غم آوارگی از وطن دیده می‌شد. از مسیحیان دمشق بود و به استانبول آمده بود تا از آنجا به اروپا مهاجرت کند. یکی از فرزندانش را هم در میانه راه از دست داده بود. او جمهوری اسلامی ایران را یکی از مقصران آوارگی خود و بسیاری از هموطنانش می‌دانست.

این تنها یکی از تجربیات نویسنده این گزارش در مواجه با اقلیت‌های دینی سوریه است. در سالیان اخیر، با دخالت کشورهایی نظیر ایران در جنگ داخلی سوریه بسیاری از مسیحیان، دروزی‌ها، یهودیان و ایزدی‌ها به کشورهای دیگر مهاجرت کرده‌اند.

هم‌اکنون شمار جمعیت اقلیت‌های دینی در سوریه رو به کاهش است و بسیاری از مراکز دینی آنها یا توسط گروه‌های بنیادگرای اسلامی نظیر داعش تخریب شده، یا به دلیل مهاجرت گسترده پیروان آن بسته شده است. حضور سپاه قدس به نمایندگی از ایران نیز نقش مهمی در سرنوشت این کشور داشته است.

همچنان که در ادامه نیز به این موضوع اشاره خواهد شد، رواج شیعه‌گری در سوریه یکی از ترفندهای جمهوری اسلامی ایران برای دست یافتن به مقاصد سیاسی خود بوده است.

سوریه، چندین سال است که جولانگاه جنگ‌طلبان کشورهای دیگر شده. در آتش این جنگ اما، اقلیت‌های دینی بیشتر از همه سوخته‌اند. کشوری که هم‌اکنون این میزان از پیروان ادیان گوناگون را به گریختن از سایه جنگ راهبری کرده، زمانی یکی از مهم‌ترین کشورهای خاورمیانه برای سکونت اقلیت‌های دینی بود.

اضای قرارداد ۲۵ سال بین ایران و چین





خبرگزاری فارس، نزدیک به سپاه پاسداران، نوشت بر اساس برخی اخبار، روز شنبه سند همکاری جامع ایران و چین موسوم به قرارداد ۲۵ ساله به امضای وزرای خارجه دو کشور خواهد رسید

#قرارداد ننگین

#نه به جمهوری اسلامی


۵.۱.۰۰

۴۳ سناتور آمریکایی در نامه‌ای به جو بایدن خواستار توافقی فراتر از برنامه هسته‌ای ایران شدند

 چهل ‌وسه سناتور آمریکایی، که بسیاری از آن‌ها مخالف توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ با ایران بودند، در نامه‌ای به جو بایدن خواستار تلاش برای دستیابی به توافق‌نامه بین‌المللی شدند که به موضوعاتی فراتر از برنامه هسته‌ای تهران بپردازد.

سناتورهای آمریکایی به سرپرستی باب منندز و لیندزی گراهام، در نامه به جو بایدن نوشتند که دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان ممکن است از نظر تاکتیکی اختلاف داشته باشند، اما در جلوگیری از سلاح هسته‌ای ایران و پرداختن به طیف گسترده‌ای از رفتارهای این کشور متحد هستند.

این نامه افزود: «ما باید با این واقعیت مواجه شویم که ایران فعالیت‌ هسته‌ای خود را تا حد هشدار دهنده‌ای افزایش داده، از جمله اینکه تحقیقات خود در زمینه سانتریفیوژها و نیز تولید و غنی‌سازی اورانیوم تا سقف ۲۰ درصد را گسترش داده است.»

اعضای سنا در نامه خود از بایدن خواستند موضوعاتی فراتر از مساله هسته‌ای جمهوری اسلامی، از جمله حقوق بشر و آزادی شهروندان آمریکایی همچون مراد طاهباز و باقر و سیامک نمازی که «به صورت غیرمنصفانه‌ای» در ایران زندانی هستند، را در اولویت قرار دهد و با اسرائیل و متحدان اروپایی و کشورهای خلیج فارس نیز مشورت کند.

سناتورهای آمریکایی با تاکید بر اینکه مجهز شدن ایران به سلاح هسته‌ای «تهدیدی بسیار جدی» علیه منافع امنیت ملی ایالات متحده و متحدان و شرکایش به شمار می‌آید، خاطرنشان کردند جمهوری اسلامی از طریق صادرات تسلیحات از جمله موشک‌های فوق دقیق، حمایت از شبه‌نظامیان شیعه که به نیروهای آمریکایی حمله می‌کنند و حمایت از سازمان‌های تروریستی و سایر فعالیت‌های مخرب در منطقه به تهدید امنیت بین‌الملل و آمریکا ادامه می‌دهد.

این سناتورها همچنین از اقدامات ایران در نقض حقوق شهروندان خود، افزایش تعداد و قابلیت‌های برنامه‌های موشکی بالستیک و کروز این کشور، تهدید شهروندان و دارایی‌های آمریکا در عراق و سایر نقاط منطقه و نیز حمله به شرکای کلیدی واشینگتن ابراز نگرانی کردند.

نمایندگان سنا تاکید کردند که دولت بایدن باید در همراهی با متحدان آمریکا در شورای امنیت سازمان ملل و خاورمیانه از «کل قدرت ابزارهای دیپلماتیک و اقتصادی» موجود استفاده کند تا ضمن جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح‌های هسته‌ای «به صورت معناداری» فعالیت‌های بی‌ثبات کننده ایران در خاورمیانه و برنامه موشکی این کشور را محدود کند.

عباس آخوندی: روحانی باید درخواست انتخابات زودرس می‌کرد

 


وزیر سابق راه و شهرسازی در دولت حسن روحانی می‌گوید رئیس‌جمهوری ایران باید از مقطعی همه مشکلات دولت خود را با مردم در میان می‌گذاشت و درخواست انتخابات زودرس می‌کرد.

عباس آخوندی در مصاحبه‌ای که روز پنج‌شنبه پنجم فروردین در سایت خبرآنلاین منتشر شد، با انتقاد از رفتار سیاسی آقای روحانی گفت: «او به جایی رسید که دیگر نمی‌توانست اعمال سیاست کند و آن زمان باید این مسئله را به مردم اطلاع می‌داد و می‌گفت که من نمی‌توانم به تعهد اجتماعی خود عمل کنم باید شخص جدیدی روی کار بیاید».

آقای آخوندی پس از استعفاء از وزارت مسکن در مهرماه سال ۱۳۹۷ بارها عملکرد دولت حسن روحانی در حوزه‌های سیاست داخلی، خارجی و اقتصادی را زیر سوال برده و وضعیت اقتصادی کشور را ناشی از اشتباهات «استراتژیک» کابینه او دانست.

به گفته او، در دولت روحانی «کسانی که می‌خواستند مسئله امنیت ایران را حل کنند به گونه‌ای رفتار کردند که دولت از حیز انتفاع ساقط شد... و شرایط اکنون به جایی رسیده است که دولت حتی نمی‌تواند لایحه‌ای به مجلس ارائه کند».

بیشتر در این باره: وزیر سابق راه: یک شبکهٔ فساد فراملی داریم که تجارت سالانه‌اش تا ۲۵ میلیارد دلار است

حسن روحانی با شعارهایی نظیر «بهبود معیشت مردم» در سایه توافق با قدرت‌های جهانی بر سر مسئله هسته‌ای، «تغییر رویکرد امنیتی در قبال جامعه به رویکرد حقوق محور»، «باز کردن فضای سیاسی» و «رفع حصر رهبران جنبش سبز» در انتخابات سال‌های ۱۳۹۲ و ۱۳۹۶ ریاست‌جمهوری به پیروزی رسید اما در حالی که دولت دوم او ماه‌های آخر خود را سپری می‌کند هیچ‌کدام از این شعارها عملی نشده است.

دولت نخست آفای روحانی اگرچه توانست با قدرت‌های جهانی به توافق برجام دست یابد، اما با تصمیم دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری سابق ایالات متحده، برای خروج واشینگتن از برجام و تشدید بحران روابط تهران و غرب این دستاورد نیز از بین رفت. ایران در عین حال تنگناهای اقتصادی شدیدی را تجربه می‌کند که در نرخ بالای تورم، رشد اقتصادی پایین و افزایش آمار بیکاری خود را نشان می‌دهد.

وزیر سابق مسکن این شرایط را تا حدی ناشی از پدیده رشد دولت موازی دانسته و گفته است که اکنون دو دولت وجود دارد.

او اظهار داشت: «مگر پدیده دو دولتی شاخ و دم دارد؟ دولت لایحه مدیریت تعارض منافع می‌دهد و آن‌ها اعلام وصول نمی‌کنند و می‌روند برای خودشان طرح دیگری می‌نویسند، دولت بودجه می‌دهد آن‌ها برای خودشان طرح بودجه می‌نویسند. در بحث بودجه، قوانینی می‌گذارند که محیرالعقول است».

حسن روحانی ۹ دی‌ماه ۱۳۹۸ در پاسخ به کسانی که به عدم تحقق وعده‌هایش انتقاد می‌کردند گفته بود که «ما در شرایط صلح این قول‌ها را دادیم و الان شرایط جنگ است».

او همچنین در موقعیت دیگری گفته بود: «برخی که با دولت خرده‌فرمایش دارند بگویند فروردین ۹۶ شما این را گفتید و فروردین ۹۸ لحن فرق کرده. لحن‌ها در دوره جنگ و صلح فرق دارد».

ایران در دی‌ماه ۹۶ و آبان ۹۸ صحنه اعتراضات گسترده‌ای بود که هر دو اگرچه در واکنش به شرایط معیشتی آغاز شدند اما به سرعت تغییر جهت دادند و کلیت حکومت جمهوری اسلامی را نشانه رفتند.

با این حال، این اعتراضات به شدیدترین وجه سرکوب شدند و ده‌ها نفر کشته و هزاران نفر بازداشت شدند. وزیر کشور دولت روحانی بویژه در اعتراض‌های آبان ۹۸ در خط مقدم سرکوب معترضان بود.


یک کشتی باری اسرائیل هدف «حمله موشکی منتسب به ایران» قرار گرفت

 رسانه‌های اسرائیل روز پنج‌شنبه پنجم فروردین از حمله موشکی ایران به یک کشتی باری اسرائیلی در دریای عرب خبر دادند.

به گزارش سایت خبری «کانال ۱۲»، شرکت کشتیرانی «ایکس‌تی منیجمنت» مستقر در بندر حیفا، مالک این کشتی باری است.

این کشتی که از تانزانیا به مقصد هند در حال حرکت بود، پس از حمله موشکی منتسب به ایران توانست همچنان به سفر خود ادامه دهد.

یک سخنگوی وزارت خارجه اسرائیل به خبرگزاری رویترز گفته است که در حال مشغول بررسی گزارش‌های دریافتی هستند.

دیگر مقامات و نهادهای رسمی اسرائیل تاکنون از اظهارنظر درباره این حادثه خودداری کرده‌اند.

حدود یک ماه پیش نیز در سانحه‌ای مشکوک،‌ یک کشتی باربری اسرائیلی در نزدیکی دریای عمان هدف قرار گرفت. این کشتی با نام «ام‌وی هلیوس رِی» که زیر پرچم باهاما حرکت می‌کرد، روز هشتم اسفند در پی انفجاری مرموز از چهار نقطه آسیب دید که به ایجاد چهار حفره در بدنه‌اش منجر شد.

مقامات رسمی اسرائیل، جمهوری اسلامی ایران را مسبب آن حمله دانستند. حکومت ایران اما این اتهام را «قاطعانه» رد کرد.

بیشتر در این باره: وزارت خارجه ایران اتهام حمله ایران به کشتی اسرائیلی را «قویاً» رد کرد

دو هفته پس از این سانحه، یک کشتی کانتینربر ایرانی با نام «ایران شهرکرد» در روز ۲۰ اسفند در آب‌های بین‌المللی دریای مدیترانه دچار سانحه شد. سخنگوی وزارت خارجه ایران در واکنش به سانحه پیش‌آمده برای کشتی شهرکرد اظهار داشت که «انگشت اتهام» به سوی اسرائيل دراز است.

سعید خطیب‌زاده روز ۲۵ اسفند در نشستی خبری تاکید کرد اگر مشخص شود «کدام طرف‌ها در این عملیات خرابکارانه دست داشته‌اند»، حکومت ایران از همه گزینه‌ها «برای دفاع از حقوق خود» استفاده می‌کند.

روزنامه «هآرتص» در گزارشی که هفته پیش منتشر کرد، نوشت حملات متعدد اسرائیل به بیش از ده‌ها نفتکش ایرانی در سال‌های اخیر، میلیاردها دلار خسارت برای حکومت ایران به بار آورده است.

نشریه «وال استریت جورنال» نیز روز ۲۱ اسفند گزارشی منتشر کرد مبنی‌بر این‌که از اواخر سال ۲۰۱۹ تاکنون، اسرائیل دست‌کم ۱۲ کشتی حامل نفت ایران به مقصد سوریه را هدف قرار داده است.

بر اساس این گزارش، شماری از کشتی‌هایی که هدف حمله قرار گرفتند، حامل تسلیحات جمهوری اسلامی ایران بودند.

یک منبع آگاه در امنیت دریایی نیز پیشتر به خبرگزاری رویترز گفته بود که در هفته‌های اخیر، سه کشتی ایرانی دیگر، هنگام عبور از دریای سرخ به دلایلی «نامعلوم» دچار سانحه شدند.

۴.۱.۰۰

رابرت مالی: آمریکا از محاکمه جمهوری اسلامی و اجرای عدالت در پرونده هواپیمای اوکراینی حمایت می‌کند

 


رابرت مالی، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران، در گفت‌وگوی تلفنی با معاون وزیر خارجه اوکراین اطمینان داد حمایت مقام‌های آمریکایی را برای محاکمه جمهوری اسلامی ایران در پرونده هواپیمای اوکراینی، جلب می‌کند.

رابرت مالی روز چهارشنبه ۴ فروردین ماه در تماسی تلفنی با یوجین انین، معاون وزیر خارجه اوکراین، همچنین همبستگی خود را با خانواده‌های کشته‌شدگان پرواز پی‌اس ۷۵۲ هواپیمایی اوکراین اینترنشنال اعلام کرد.

رابرت مالی همچنین تاکید کرد که ایالات متحده آماده است برای اجرای عدالت و پاسخگو کردن جمهوری اسلامی در ارتباط با پرونده سرنگونی هواپیمای اوکراینی با موشک‌های سپاه پاسداران، حمایت‌های لازم را ارائه دهد.

معاون وزیر خارجه اوکراین در این تماس با اشاره به اینکه تحقیقات فنی جمهوری اسلامی در این مورد «به طور مناسب انجام نشده» گفت: «در نتیجه این گزارش تعدادی از واقعیت‌های مهم را در بر نمی‌گیرد.»

انین تاکید کرد برگزاری دادگاه منصفانه به عنوان وظیفه ایران در قبال خانواده‌های قربانیان این «فاجعه» ضروری است.

سازمان هواپیمایی ایران بعد از گذشت بیشتر از یک سال از شلیک دو موشک سپاه پاسداران به هواپیمای مسافربری اوکراین،‌ گزارش نهایی خود را روز چهارشنبه، ۲۷ اسفندماه ۱۳۹۹، منتشر کرد که‌ این گزارش همچنان مسئولیت شلیک را به اپراتور واحد پدافندی نسبت داده است.

کانادا و اوکراین گزارش جمهوری اسلامی را تلاشی برای پنهان کردن واقعیت خواندند و تاکید کردند این گزارش به سوالات موجود پاسخ نگفته و نتوانسته واقعیت یا مدرک محکمی ارائه دهد.

مارک گارنو، وزیر خارجه کانادا، و عمر الغبرا، وزیر ترابری این کشور، در بیانیه‌ای مشترک، ضمن رد گزارش ۱۴۵ صفحه‌ای ایران گفتند: «این گزارش هیچ تلاشی نکرده تا به پرسش‌های حساس در مورد واقعیت ماجرا پاسخ گوید. این گزارش ناقص به نظر می‌رسد و دربرگیرنده هیچ شواهد و واقعیت ملموسی نیست.»

دمیترو کولبا، وزیر امور خارجه اوکراین، گزارش ایران را تلاش مقام‌های جمهوری اسلامی برای پنهان کردن دلایل واقعی انهدام این هواپیما دانست.

از سوی دیگر، بریتانیا، کانادا، سوئد، اوکراین و افغانستان که شهروندان آنها در شلیک موشک‌های سپاه پاسداران به هواپیمای اوکراینی کشته شده‌اند، طی بیانیه‌ای جداگانه با اشاره به اینکه گزارش ایران در این مورد را بررسی می‌کنند، خواستار مسئولیت‌پذیری و شفافیت از سوی ایران و اجرای عدالت برای قربانیان شدند.

نامه کنشگران ایرانی داخل کشور به سازمان ملل: از همه‌پرسی گذار پشتیبانی کنید

۱۰۲ کنشگر سیاسی و مدنی و زندانی سیاسی‌عقیدتی از داخل ایران در نامه‌ای به دبیرکل سازمان ملل، خواستار پشتیبانی این نهاد از برگزاری همه‌پرسی ملی در ایران، با نظارت شورای امنیت سازمان ملل متحد شدند.

امضاکنندگان این نامه از جامعه جهانی خواسته‌اند تا «به واسطه شورای امنیت سازمان ملل متحد... برای گذار خشونت‌پرهیز به سوی یک حکومت دموکراتیک و سکولار» در ایران،‌ از برگزاری همه‌پرسی ملی پشتیبانی کنند.

این ۱۰۲ کنشگر ایرانی در نامه خود به نمونه‌های قبلی در پرونده آپارتاید آفریقای جنوبی در دهه ۱۹۹۰ و برگزاری همه‌پرسی ملی برای برقراری حاکمیت مردم که در سال ۱۹۷۸ در شیلی انجام شد اشاره کرده و بر نقش سازمان ملل در آن تحولات تأکید کرده‌اند.

آنها نوشته‌اند: «ما بر این باوریم که شورای امنیت سازمان ملل متحد، توانایی و پایبندی اخلاقی لازم و کافی را داراست تا در راستای دادرسی نقض مستمر حقوق بشر مردم ایران در سایه ایمنی، امنیت و همزیستی مسالمت‌آمیز با دیگر ملت‌های خاورمیانه و جهان چنین گذار مسالمت‌آمیزی را به پیش ببرد.»

در دهه ۱۹۹۰، جامعه جهانی با مدیریت اعضای دائمی شورای امنیت از طریق در نظر گرفتن تحریم‌هایی علیه رژیم آپارتاید آفریقای جنوبی به نقض حقوق بشر توسط آن رژیم پایان داد.

امضاکنندگان این نامه می‌نویسند که «به همین منوال، می‌توان به نقض دهشتناک حقوق بشر مردم توسط رژیم اسلامی در ایران پایان داد.»

در سال ۱۹۷۸، محکومیت قاطعانه سازمان ملل درباره نقض حقوق بشر توسط آگوستو پینوشه، رهبر دیکتاتور شیلی را مجبور به برگزاری همه‌پرسی کرد و کنشگران ایرانی در نامه خود به این الگو نیز اشاره کرده‌اند.

امضاکنندگان این نامه، حکومت جمهوری اسلامی را «دزدسالار» نامیده و از کشته شدن «بیش از ۱۵۰۰ نفر» در سرکوب اعتراضات سراسری آبان ۱۳۹۸ به عنوان «نمونه‌ای از جنایات» اخیر این حکومت یاد کرده‌اند.


تعدادی از معترضین به آزار جنسی دو کودک در گنبد کاووس بازداشت شدند😐

 تعدادی از معترضین به آزار جنسی دو دختر هفت و هشت ساله در گنبد کاووس بازداشت شدند.

خبرگزاری‌های ایران به نقل از علی یزدانی، رئیس دادگستری گنبد کاووس، گزارش دادند که تعدادی از معترضان که روز سه‌شنبه سوم فروردین در مقابل دادگستری گنبد کاووس تجمع کرده بودند، بازداشت شده‌اند.

او دلیل این بازداشت‌ها را وارد کردن خسارت به اموال عمومی عنوان کرد.

از تعداد بازداشت‌شدگان اطلاعی در دست نیست.

مرد ۵۵ ساله‌ای که متهم به آزار جنسی این دو کودک در یکی از روستاهای گنبد کاووس است دستگیر شده است.

رئیس دادگستری گنبد کاووس گفته است پزشکی قانونی فرضیه تجاوز به این دو کودک را رد کرده ولی فرد دستگیر شده به اتهام آدم‌ربایی در زندان است.

گنبد کاووس با ۳۷۰ هزار نفر جمعیت دومین شهر بزرگ استان گلستان است.

"تا این حکومت برقرار باشد راه نجاتی برای مردم وجود ندارد"

‏گوهر عشقی، مادر ستار بهشتی وبلاگ‌نویسی که در سال ۱۳۹۱ در پی شکنجه در بازداشتگاه پلیس فتا کشته شد، در پیامی به مناسبت سال نو به «چهار دهه جنایت» جمهوری اسلامی اشاره کرد و گفت تا این حکومت برقرار باشد راه نجاتی برای مردم وجود ندارد.#شکنجه#جنایت#نه به جمهوری اسلامی

۳.۱.۰۰

ماموریت جاوید رحمان به عنوان گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در امور ایران تمدید شد

 

شورای حقوق بشر سازمان ملل ماموریت جاوید رحمان، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در امور ایران، را تمدید کرد.

رحمان در ژوئیه سال ۲۰۱۸، تیرماه ۹۷، و درپی درگذشت اسما جهانگیری، گزارشگر ویژه پیشین سازمان ملل، در فوریه ۲۰۱۸ به این سمت منصوب شده بود.

رحمان در زمینه حقوق بشر بین‌الملل و حقوق اسلامی تحصیل کرده و در همین زمینه سابقه تدریس در دانشگاه دارد. او در زمینه نحوه قانون‌گذاری در کشورهایی که اکثریت جمعیت آنها مسلمان است تحقیقات فراوانی دارد و بسیاری از آثار او به زبان‌های مختلف ترجمه شده است.

شورای حقوق بشر در حکم خود از رحمان خواسته است برای چهلمین نشست این شورا و مجمع عمومی سازمان ملل گزارشی را از وضعیت حقوق بشر در ایران ارائه کند.

این شورا همچنین از جمهوری اسلامی خواست به جاوید رحمان اجازه دسترسی به مکان‌های مورد نظر را داده و کلیه اطلاعات لازم را در اختیارش قرار دهد.

طبق حکم شورای حقوق بشر سازمان ملل، جاوید رحمان موظف است وضعیت حقوق بشر در ایران را رصد کرده و در مواردی که نقض حقوق بشر گزارش می‌شود، درخواست‌ها و نامه‌های اضطراری را در این زمینه به مقامات جمهوری اسلامی ارسال کند.

رحمان همچنین موظف است برای رسیدگی به موضوعات محل نگرانی به ایران و سایر کشورهای مربوط سفر کند و در ارتباط با این موارد خبر رسانی کند.

جاوید رحمان در جدیدترین اظهارات خود درباره وضعیت حقوق بشر در ایران در نشست شورای حقوق بشر در ۱۹ اسفند ۹۹، از حجم گسترده اعدام‌ها و سرکوب‌های اجتماعی-سیاسی و بدرفتاری با گروه‌های اقلیت به شدت ابراز تاسف کرد.

او با اشاره به کشته شدن دست‌کم ۳۰۴ نفر در تظاهرات آبان ۹۸ در ایران گفت: «باورنکردنی است که دولت ایران هنوز یک تحقیق و تفحص مناسب در مورد استفاده از خشونت مرگبار علیه تظاهرات‌کنندگان انجام نداده و هیچ کس از مقصرین را پاسخگو نکرده است.»

گزارشگر ویژه سازمان ملل در«گزارش شفاهی» خود به شورای حقوق بشر این سازمان، صدور و اجرای احکام اعدام، به ‌ویژه اعدام‌ شهروندان عرب‌، شهروندان بلوچ و کودکان را محکوم کرد.

پ.ن: مسلما اگر وضعیت درست بررسی شود به اندازه تمام طول قرن اخیر باید شرح بی حقوقی رعیت نوشته شود ...

سپاه پاسداران بخشی از خانه‌ها و املاک در دیرالزور و شهر المیادین سوریه را مصادره کرد

دیدبان حقوق بشر سوریه گزارش داد طی چند روز گذشته سپاه پاسداران و شبه نظامیان تحت حمایت آن ۱۰ خانه و ۳۰ مغازه در شهر المیادین در حومه شرقی دیرالزور سوریه را با ادعای اینکه صاحبان آنها از مخالفان حکومت بشار اسد هستند مصادره کرده‌اند.

بر اساس این گزارش، برخی از این خانه‌های مصادره شده به مقر نظامی تبدیل شده و برخی دیگر در اختیار شبه‌نظامیان «تیپ الشیخ» قرار گرفته که اجاره آنها را فرماندهان این «تیپ» دریافت می‌کنند.

دیدبان حقوق بشر سوریه همچنین خاطرنشان کرد در ۱۳ ماه مارس، ۲۳ اسفند ۹۹، گروه های مسلح وابسته به شبه نظامیان «ابوالفضل العباس» تحت حمایت سپاه پاسداران یک پمپ بنزین را در حومه شهر المیادین مصادره کردند.

بر اساس این گزارش، مصادره این پمپ بنزین با دستور مستقیم عدنان السعود ابوالعباس، فرمانده شبه نظامیان در منطقه، صورت گرفت.

به گفته دیدبان حقوق بشر سوریه، پس از آنکه المیادین به تصرف نیروهای حکومت بشار اسد درآمد، عدنان السعود ابوالعباس گروه شبه‌نظامی «ابوالفضل العباس» را، که یکی از بزرگترین شبه نظامیان وابسته به ایران در سوریه است، با بودجه و حمایت مستقیم سپاه پاسداران تشکیل داد.

هفته گذشته نیز، دید‌بان حقوق بشر سوریه از گسترش خشم مردم این کشور از تداوم فروش املاک به ویژه در دو شهر حمص و حلب به شبه‌نظامیان تحت حمایت ایران خبر داده بود.

طبق این گزارش، در حالی که همه مناطق سوریه با وضعیت اقتصادی ناگوار، نبود فرصت‌های شغلی و قیمت‌های نجومی روبه‌روست، خرید املاک و مستغلات از سوی این شبه‌نظامیان روز به روز در حال افزایش است.

این سازمان به نقل از منابع موثق در شهر حلب نوشت شبه‌نظامیان محلی و خارجی مورد حمایت جمهوری اسلامی بخش مهمی از املاک محلات مختلف شهر را خریده‌اند، این در حالی است که ساکنان این محلات طی سال‌های اخیر آواره شده‌اند یا به اسارت نیروهای رژیم سوریه درآمده‌اند.

دیدبان حقوق بشر سوریه همچنین خاطرنشان کرد در شهر حمص نیز، همانند دمشق یا دیگر مناطق سوریه، برخی از سوری‌ها خانه‌ها و مغازه‌ها را برای شبه‌نظامیان تحت حمایت جمهوری اسلامی خریداری می‌کنند و این افراد برای خرید این املاک «پول خوبی» پرداخت می‌کنند.


پ.ن:تاریخ در گوشه ای دیگر دوباره تکرار خواهد شد ...

فرمانده سپاه وعده افزایش تولید، مقابله با فساد، کمک به خانواده‌ها و رهایی فضای مجازی از «ولنگاری» را داد

 فرمانده سپاه پاسداران روز سه‌شنبه سوم فروردین در نامه‌ای به علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، وعده‌های زیادی داد از جمله افزایش تولید، مقابله با فساد، کمک به خانواده‌ها و رهایی فضای مجازی از آنچه که «ولنگاری» خواند.

حسین سلامی با اشاره به پیام نوروزی رهبر جمهوری اسلامی درباره مشکلات فراوانی که ایران با آن دست به گریبان است، گفت که سپاه پاسداران خود را در نقطه مرکزی مخاطبان این «فرمان‌های نورانی» قرار داده است.

او علی خامنه‌ای را «آقا جان» خطاب کرده و مدعی شده است: «آن‌قدر می‌سازیم، تولید می‌کنیم، به یاری مردم می‌شتابیم ، با فساد مقابله می‌کنیم، فناوران جوان را بسیج می‌کنیم، گروه‌های بی‌شمار بسیجی را در میدان عزت مردم گسیل می‌داریم، خانواده‌ها را یاری می‌کنیم تا توانمند شوند و قدرت می‌سازیم تا دشمن ناتوان شود و دیگر یارای تعقیب سیاست‌هایش را نداشته باشد».

فرمانده سپاه همچنین وعده داده که فضای مجازی را از آنچه که «ولنگاری» خوانده است «رها» می‌کند.

«ولنگاری» در فضای مجازی را رهبر جمهوری اسلامی در سخنان اول فروردین امسال خود بیان کرد و با طرح این ادعا که «دستگاه‌های جاسوسی آمریکا» و اسرائیل قصد دارند از طریق فضای مجازی و «شیوه‌های روانی مشارکت مردم را در انتخابات کاهش دهد»، گفت نباید «فضا را در اختیار دشمن قرار دهیم».

فرمانده سپاه در اظهارات خود نگفته که سپاه پاسداران با چه برنامه و طرحی قرار است مشکلات مورد اشاره خود را حل کند و چرا در ۴۲ سال گذشته که نظام جمهوری اسلامی مستقر بوده است، نه تنها این مشکلات حل نشده بلکه کشور با بحران‌های متعدد سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و مشروعیت جهانی روبروست.


پ.ن:اینطور که مشخص است اولین برنامه ۱۴۰۰ مبارزه با «ولنگاری»در فضای مجازی خواهد بود تنها مشکل همیشگی کشور

احمد خاتمی: شرکت در انتخابات، آری مجدد به نظام است

 احمد خاتمی، عضو مجلس خبرگان می‌گوید شرکت در انتخابات ریاست جمهوری ۲۸ خرداد، به معنای «رای مجدد آری» به نظام جمهوری اسلامی است.

به گزارش روز سه‌شنبه، سوم فروردین خبرگزاری ایرنا، وی شرکت در انتخابات ریاست جمهوری آینده را در عرصه داخلی و خارجی «سرنوشت‌ساز» دانست.

او گفته:‌ «هر رایی که به صندوق انداخته می‌شود، رای آری مجدد به نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران است.»

اظهارات احمد خاتمی همزمان با آغاز کارزاری با عنوان «نه به جمهوری اسلامی» بیان شده ‌است.

تا کنون صدها فعال سیاسی و مدنی، هنرمندان داخل و خارج، استادان دانشگاه‌ها، نویسندگان، ورزشکاران، مدافعان حقوق بشر و قشرهای مختلف مردم به این کارزار پیوسته‌اند.

با این حال هنوز هیچ‌یک از مقامات ارشد جمهوری اسلامی به این کارزار واکنش نشان نداده‌اند.‎

در ماه‌های اخیر گزارش‌های متعددی درباره احتمال مشارکت کم مردمی در انتخابات ریاست‌جمهوری منتشر شده است.

مشارکت واجدان شرایط در انتخابات دوره یازدهم مجلس شورای اسلامی نیز به ۴۲ درصد رسید که کمترین میزان مشارکت در انتخابات مجلس در سال‌های گذشته محسوب می‌شود.

ایران استقبال از ابتکار صلح عربستان در یمن را منوط به چندین شرط کرد

 ایران در واکنش به ارائه «ابتکار جدید» عربستان سعودی برای پایان جنگ یمن، پایان این درگیری‌ها را منوط به «آتش‌بس سراسری» ، «رفع محاصره اقتصادی» و سپردن امر به دست «یمنی‌ها»کرد.

به گزارش روز سه‌شنبه، سوم فروردین خبرگزاری تسنیم، وزارت خارجه ایران این موضوع را با صدور بیانیه‌ای و در آستانه هفتمین سال جنگ یمن اعلام کرده است.

در این بیانیه آمده که تهران «از هرگونه طرح صلح مبتنی بر پایان تجاوز، آتش‌بس سراسری، پایان دادن به اشغالگری، رفع محاصره اقتصادی و آغاز گفت‌وگوهای سیاسی و نهایتاً سپردن امر به دست یمنی‌ها جهت ترسیم آینده سیاسی خود حمایت می‌کند.»

در حالی که دولت یمن که مورد حمایت جامعه بین‌المللی است، تصرف مناطق وسیعی از یمن توسط شورشیان حوثی مورد حمایت ایران را «اشغال و تجاوز» می‌داند، جمهوری اسلامی ایران، مخالفان حوثی‌ها را با همین اصطلاحات متهم می‌کند.

این بیانیه از «ادامه یافتن فروش سلاح» به ائتلاف عربستان علیه حوثی‌ها هم انتقاد کرده است.

وزیر خارجه عربستان روز دوشنبه دوم فروردین اعلام کرد کشورش یک ابتکار جدید صلح ارائه کرده که از جمله شامل آتش‌بس سراسری زیر نظر سازمان ملل است.

به 

جهان ؛ چین بدلیل نقض حقوق بشر تحریم شد

 

ایالات متحده، اتحادیه اروپا، بریتانیا و کانادا روز دوشنبه شماری از مقامات حکومت چین را به اتهام نقض حقوق بشر در ایالت سین‌کیانگ چین تحریم کردند، امری که از آن به عنوان نخستین اقدام هماهنگ غرب علیه پکن تحت ریاست جمهوری جو بایدن در ایالات متحده نام برده شده است.

پکن بلافاصله با اقدامات تنبیهی علیه اتحادیه اروپا به این تصمیم واکنش نشان داد و برخی از دیپلمات‌ها و قانون‌گذاران و موسسات اتحادیه اروپا را مشمول تحریم‌های خود قرار داد.

دولت‌های غربی تلاش می‌کنند که پکن را به خاطر بازداشت گسترده اعضای اقلیت مسلمان اویغور در شمال غرب چین پاسخ‌گو سازند. ایالات متحده در گامی فراتر برخورد دولت چین با مسلمانان اویغور را نسل‌کشی نامیده است، اتهامی که پکن آن را رد می‌کند.

خبرگزاری رویترز می‌نویسد به نظر می‌رسد که اقدام هماهنگ غرب ثمره اولیه تلاش‌های دیپلماتیک ایالات متحده برای برخورد با دولت چین باشد. مقامات ارشد ایالات متحده نیز می‌گویند که آنها به طور روزانه با دولت‌های اروپایی بر مسائل مرتبط با چین تماس دارند.

‌دوست عزیز و همراه همیشگی حکومت جمهوری اسلامی ،دست به‌ رفتار های ضد اسلام گرایانانه‌ و نسل کشی مسلمانان زده ... 

گروهی از زندانیان سیاسی دست به اعتصاب غذا زدند.

 

۲.۱.۰۰

پیام نوروزی خانواده های قربانیان پرواز 752

 خانواده‌های قربانیان هواپیما مسافربری اوکراینی سرنگون شده توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، در ویدئویی سال ۱۴۰۰ خورشیدی را به مردم ایران تبریک گفتند. برخی از خانواده‌های این کشته‌شدگان روز دوشنبه ۲ فروردین ماه با انتشار این ویدئو، آرزو کردند که سال ۱۴۰۰ خورشیدی، «سال تحقق عدالت باشد،‌ برای همه کسانی که طوفان ستم، بهارشان را ویران کرد و به یاد تمام کسانی که شکوفه‌های این بهار را ندیدند.»

در بخشی دیگری از این پیام نوروزی آمده است که، «برای خانواده‌های پرواز بهار بی‌شکوفه می‌آید، برای خانواده‌های پرواز اعداد خالی از معنا شدند. ۱۳۹۸، ۱۳۹۹، ۱۴۰۰ برای خانواده‌های پرواز فقط یک عدد باقی مانده است، ۷۵۲. فقط یک تاریخ باقی مانده است ۱۸ دی‌ماه.»

کمپین "نه"‌ به جمهوری اسلامی را فراگیر کنیم.

 

!طنین فریاد "نه به جمهوری اسلامی" را رساتر کنیم

بیاییم خواست«نه به جمهوری اسلامی» را محور همبستگی ملی قرار دهیم تا با برپایی جنبشی بزرگ و فراگیر خاک ایران زمین را نجات دهیم ...✌🏻